Bevoorrading

In het deelnamepakket is een ruime bevoorrading inbegrepen. We zorgen voor een diversiteit aan producten, zoals fruit, koeken, energiereep, belegde boterhammen met Flandrien kaas, water, suikerhoudende dranken, honingwafel en voor elke finisher een fris Sint-Bernardusbiertje. 

In het Museum van de IJzer kunnen deelnemers aan de 85 & 60 km beschikken over hun bagage. We serveren er ook een voedzame pasta. 

In de rustzone Ieper en Diksmuide zijn de plaatselijke afdelingen van het Rode Kruis aanwezig voor de EHBO verzorging.  Ook in Nieuwpoort is het Rode Kruis aanwezig. 

Met aandrang vragen we de deelnemers niet te starten voor het aangegeven uur. Als organisatie heeft het ons veel moeite gekost om de nodige toelatingen te verkrijgen bij de diverse lokale instanties. Hierdoor is het aantal deelnemers voor deze eerste editie ook beperkt tot 1300 teneinde niet te vallen onder het Covid Safe Ticket systeem.

• Voor de 85 km is een gezamenlijke start ter hoogte van het stadhuis van Mesen voorzien om 5 uur. Het startsein wordt voorafgegaan door een klein herdenkingsmoment in aanwezigheid van de burgemeester, nationale voorzitter Wandelsport Vlaanderen en enkele afgevaardigde van de Western Front Way Association

• Voor de 60 km is een gezamenlijke start voorzien om 8 uur, ter hoogte van de Menenpoort. Ook hier is een klein herdenkingsmoment voorzien in aanwezigheid van de Schepen van Sport en afgevaardigden van de Western Front Way Association.

• Helaas voorzien we dit jaar geen tracking systeem. De kost voor dergelijk systeem is voor onze prille eerste organisatie te duur. Volgend jaar beloven we dit wel.

De openings- en afsluitingstijden van de posten zijn gebaseerd op een min van 4.2 km/u en max 7.0 km/u. Lopen en snelwandelen is toegestaan, hou echter rekening met de openings- en sluitingstijden van de diverse rust- en bevoorradingszones.